Onlangs is de webdienst ZorgInzicht gestart waarmee zorginstellingen inzicht krijgen in de toekomstige zorgvraag in hun regio. De Nieuwe Adviseurs zijn mede-oprichter van dit initiatief.

ZorgInzicht is opgezet om voor een kleine tweehonderd aandoeningen te voorspellen hoe vaak dit zal voorkomen in de regio. Het is opgezet vanuit de ervaring van zorginstellingen dat er alleen rapporten te koop zijn waarin wordt teruggekeken en wordt vergeleken. Veel ziekenhuizen ervaren dat ze niet lijken op anderen, ze werken in een andere regio met eigen kenmerken en ze willen juist vooruitkijken. Hoeveel hartaandoeningen zullen er in mijn regio zijn in 2020 of hoeveel reumapatienten kan ik verwcahten in 2025. Deze informatie moet betaalbaar, online en actueel beschikbaar zijn.

ZorgInzicht biedt precies dit. Het is een aantrekkelijk geprijsde, eenvoudig te bedienden, webdienst. Zorginstellingen zijn hiermee weer in staat om zelf aan het roer te staan van hun strategische keuzen omtrent profilering, locatiekeuzen en financiele gezondheid. Maar ook voor de meer operationele vraagstukken als vervanging personeel, investering in apparatuur en marktbenadering ondersteunt ZorgInzicht.

 

Benieuwd? Kijk naar de website (www.zorg-inzicht.nl). Daar is ook een online demo-omgeving beschikbaar.